Joker Cały Film Online Cda Zalukaj

Oglądaj film Joker
oglądaj film joker

Gdzie oglądać film Joker online?

Jeśli chcemy powiedzieć, że Arthur Fleck nie jest łatwy w życiu, nie musimy nic mówić. Od pierwszej sceny, kiedy grupa nastolatków wynajęta dla naszego klauna dostaje gwałtowny cios w opuszczoną uliczkę, reżyser przygotowuje nas na przyszły rok. Po pierwsze, łatwo jest zrozumieć antybohatera przyszłości. Mieszka w złym domu ze swoją chorą psychicznie matką, ledwo kończy swoje życie, na chwilę opuściła Arkham i cierpi na rzadką chorobę, która wywołuje przerażający, kompulsywny śmiech, który prawie do tego nie prowadzi. wygodne w Twojej firmie. Pomimo beznadziejności Artura wierzy, że zła karta zmieni się na jego korzyść i spełni jego marzenie o zostaniu sławnym komikiem – podobnie jak jego idol Murray Franklin, którego serial komediowy jest jedną z niewielu rzeczy, które zachwycą żartownisia przyszłości. .

Joker z pewnością pasuje do tego obrazu w pozytywny sposób, jak film, który jest nie tylko dla każdego, ale przede wszystkim o czymś. Komiksowa opowieść Arthura Flecka o życiu i nieszczęściach to historia, która niepokoi widza, który jest wrażliwy na kontuzje i aktywnie próbuje spędzić ogromne nieszczęście, przed którym stoi dziś społeczeństwo.

Joker 2019 online

Fenomenalna gra głównego bohatera

Joker to rana na naszym sumieniu i powód do myślenia. To opowieść o przemocy, opowieść o szaleństwie, opowieść o torturach. Arthur, który wcielił się w Joaquina Phoenixa, jest bohaterem dalekim od społeczeństwa i żyje we własnym świecie marzeń o karierze, szczęściu i miłości. Ponad normalne i dziękuję wszystkim. Im dłużej te rzeczy nie nadchodzą, tym bardziej sfrustrowany bohater staje się i rozpada w wyimaginowany świat, w którym nikt nie może go skrzywdzić, w którym nie ma nic do stracenia i wszystko, co może zyskać. Każdy kolejny cios pogłębia tę rzeczywistość, aż coś w niej pęka, po czym eksploduje i dobry, ale zagubiony Artur staje się żądnym krwi żartem, który chce, aby inni zobaczyli i poczuli gorzki smak ich cierpienia. Nie można tego wybaczyć, ale jest to zrozumiałe.

„Żartowniś” to nie tylko początek największego wroga Batmana, ale (a może przede wszystkim) bolesny upadek człowieka, który nigdy nie zdobył nikogo poparcia. Artur często stara się dostosować i zrozumieć zasady budowania relacji z innymi, ale jako widz ma świadomość, że próby te zawodzą.

joker

Emocjonalny film, który trzeba zrozumieć

„Najgorsze jest to, że chorych psychicznie inni powinni uważać za zdrowych” – pisze w scenie z pamiętnika i pewnego dnia postanawia zamienić swoje życie, zwane tragedią, w komedię. Okazało się, że „żarty” Artura bawiły tylko autorów.

Na każdą sytuację odpowiada śmiechem: od głupiego buczenia, przez głośny i głośny śmiech, po maniakalny stożek, który trudno odróżnić od rozpaczy. W filmie jest tylko jedna scena, w której śmiech nie jest częścią pokazu. Wszystko inne jest złudzeniem dla człowieka, którego zatracili nie tylko w głębinach brudu i rozpaczy, ale także we własnych myślach.

Im więcej warstw makijażu ma na twarzy tytułowy bohater, tym bardziej paradoksalnie odsłania widzowi traumatyzowaną, zdeformowaną psychikę. I towarzyszy im ambiwalentne emocje. Ze współczucia pokazujemy pracownika agencji klaunów dotkniętej biedą i wykluczeniem społecznym, który opiekuje się tylko chorą matką i marzy o karierze komiksowej. Dodatkowo pogarsza się jej stan zdrowia, nie może znaleźć odpowiedniej pomocy i radzi sobie z chorobą nerwową wywołaną gwałtownym śmiechem (to świetny akt). Terror i strach przed drastycznymi zbrodniami Artura. „Joker” nieustannie się nudzi w naszej strefie komfortu, wywołując emocjonalny chaos, ale zapewniając wspaniałe wrażenia filmowe.